Leipäkakku:n kuva.

Leipäkakku

Ohjeistusta

Nyt opit valmistamaan näppärän voileipäkakun. Sen voi tehdä, vaikka ei olisi erityistä syytä juhlaan. Vaikka tämä kakku ei ole koolla pilattu, siitä riittää syötävää ainakin kahdelle henkilölle!

 

1. Varaa tarvikkeet. Tarvitset ainakin näitä:

  • 3-4 siivua pehmeää leipää (tässä täysjyväpaahtoleipä)
  • täyte (tässä punajuurisalaatti)
  • pinta (tässä perunasalaatti, mutta majoneesi ja tuorejuusto sopivat myös)
  • makua ja näköä pintakoristeluihin
  • jälkiruokakulho
  • lautanen
  • hedelmäveitsi

Esimerkissä käytettiin peruna- ja punajuurisalaattia, täysjyväpaahtoleipää, paprikaa, kurkkua, ruohosipulia ja meetvurstia.

 

2. Muotoile paahtoleivät.

Poista kovat reunukset. Säästä ne esim. leipätaikinaa varten.

Muotoile leivät suunnilleen ympyränmuotoisiksi.

3. Täytä kakku.

Laita kulhon pohjalle pienin leivänpala. Levitä päälle punajuurisalaattia. Vältä laittamasta sitä ihan reunoille. Laita sen jälkeen seuraava leivänpala.

 

4.Tiivistä kakku.

Jälkiruokakulhoon mahtuu kolme tai neljä kerrosta leipää. Painele lopuksi leipäkerroksia siten, että lopputuloksena on sopivan tiivis kakku.

 

5. Kippaa kakku toisinpäin.

Se onnistuu helposti. Laita kakku nyt lautasen päälle.

 

6. Levitä pinnalle perunasalaattia.

Vältä levittämästä täytettä (punajuurisalaattia) ympäriinsä, jos sitä on näkyvissä leipäkerrosten välissä. Muuten lopputuloksesta tulee epäsiistin näköinen.

 

7. Koristele kakku.

Leikkaa meetvursti kapeiksi nauhoiksi ja asettele ne kakun pinnalle.

 

8. Muotoile koristeita.

Leikkaa paprikasta yksi tai useampi sydänkuvio. Katso mallia kuvasta. Voit tehdä myös muita kuvioita.

 

9. Lisää loput koristeet.

Viipaloi kurkku ja puolita viipaleet. Laita ne lautaselle koristeeksi. Koristele kakku pilkotulla ruohosipulilla.

 

10. Aseta voileipäkakku tarjolle.

Kannattaa laittaa voileipäkakku jääkaappiin heti sen valmistuttua. Sille tekee hyvää vähän viiletä sillä aikaa kun katat pöydän.

Sitten ei muuta kuin slurpsista!

Näitä tarvitaan

  • paahtoleipää tai muuta riittävän pehmeää leipää
  • täytteeseen valmissalaatteja (tässä punajuuri-, italian-, perunasalaatti)
  • pintaan valmissalaatteja, majoneesia tai tuorejuustoa
  • ruoka-aineita pintakoristeluihin
  • jälkiruokakulho
  • lautanen
  • hedelmäveitsi